Leikkilinna Logo
lastenvaunut

VR – Miten lastenvaunut junassa – Vinkkejä stressittömään matkustamiseen

Matkustaminen pienten lasten kanssa voi olla haastavaa, mutta oikeilla varusteilla ja hyvällä suunnittelulla se voi muuttua miellyttäväksi seikkailuksi koko perheelle. Lastenvaunujen kanssa junassa matkustaminen on yksi niistä tilanteista, joka vaatii hieman ennakointia ja tietoa siitä, miten se tehdään oikein ja stressittömästi.

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten voit matkustaa VR:n junissa lastenvaunujen kanssa mahdollisimman sujuvasti. Käymme läpi erilaisia lastenvaunumalleja, kuten isopyöräiset lastenvaunut ja 3 in 1 -lastenvaunut, ja vertailemme niiden soveltuvuutta junamatkustamiseen. Lisäksi tarkastelemme, mitä VR tarjoaa lapsiperheille ja miten voit hyödyntää näitä palveluita parhaalla mahdollisella tavalla.

Katso tästä kattava vertailumme parhaista lastenvaunuista!

HSL ja VR lastenvaunut – Mitä sinun tarvitsee tietää

Kun suunnittelet matkaa lastenvaunujen kanssa, on tärkeää ottaa huomioon, että sekä HSL (Helsingin seudun liikenne) että VR (Valtionrautatiet) sallivat lastenvaunut junissa. Molemmilla yhtiöillä on omat sääntönsä ja käytäntönsä, jotka helpottavat matkustamista perheen pienimpien kanssa.

VR:n junissa on usein erityisesti merkittyjä tiloja lastenvaunujen säilyttämiseen, ja lähijunissa voit yleensä tuoda lastenvaunut mukaan ilman lisämaksua. On tärkeää tarkistaa etukäteen, onko junassa rajoituksia lastenvaunujen suhteen ja suunnitella matkasi sen mukaan.

Parhaat lastenvaunut junamatkustamiseen

Matkustaessasi junalla on hyvä harkita lastenvaunujen tyyppiä. Isopyöräiset lastenvaunut ja lastenvaunut, joissa on isot renkaat, tarjoavat paremman vakauden ja ovat helpompi liikutella epätasaisilla pinnoilla, kuten asemalaitureilla.

Lastenvaunut 3 in 1 -mallit ovat erittäin monipuolisia, sillä ne sisältävät kantokopan, ratasosan ja usein myös turvakaukalon, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan matkustavalle perheelle. Kun teet vertailua eri lastenvaunumallien välillä, kiinnitä huomiota niiden kokoontaitettavuuteen ja painoon, sillä nämä tekijät vaikuttavat merkittävästi matkustamisen helppouteen.

VR:n palvelut lapsiperheille

VR tarjoaa useita palveluita, jotka tekevät junamatkustamisesta lastenvaunujen kanssa helpompaa. Esimerkiksi lapsiperheille on usein varattu omia vaunuosastoja, joissa on enemmän tilaa lastenvaunujen säilyttämiseen ja leikkitilaa lapsille.

VR:n nettisivuilta ja mobiilisovelluksesta löydät tietoa siitä, miten voit varata paikat näissä lapsiperheille suunnatuissa osastoissa. Lisäksi on hyvä muistaa, että suunnitelmallisuus ja ajoissa liikkeelle lähtö helpottavat matkustamista merkittävästi.

Vinkkejä stressittömään matkustamiseen lastenvaunujen kanssa

  1. Valitse oikeat lastenvaunut: Kompaktit ja helposti kokoontaittuvat lastenvaunut ovat junamatkustamisessa valttia.
  2. Tutustu etukäteen palveluihin: VR:n ja HSL:n sivuilta löydät ajantasaiset tiedot lastenvaunujen kanssa matkustamisesta.
  3. Pakkaa viisaasti: Vain välttämättömimmät tarvikkeet mukaan, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman vaivatonta.
  4. Ole ajoissa liikkeellä: Varaa riittävästi aikaa junan lähtöön, jotta ehdit asettua rauhassa paikallesi.
  5. Hyödynnä lapsiperheiden palveluita: Varaa paikkasi etukäteen lapsiperheille tarkoitetusta vaunuosastosta, jos mahdollista.

Näiden vinkkien ja tietojen avulla voit suunnitella ja toteuttaa onnistuneen junamatkan lastenvaunujen kanssa, nauttien matkasta ilman suurempia huolia. VR:n ja HSL:n tarjoamat palvelut ja laadukkaiden lastenvaunujen joustavuus tekevät perheen pienimpien kanssa matkustamisesta sujuvaa ja miellyttävää.